Comol5

Weekendafsluiting N206 Tjalmaweg 5 mei 21.00u t/m 8 mei 05.00u

21 april 2023 | A44Nieuws | Irene van Oudenniel

In het weekend van vrijdag 5 mei 21.00 uur tot en met maandag 8 mei 05.00 uur is de Tjalmaweg in beide richtingen afgesloten, tussen de N441/Wassenaarseweg en de A44 (Leiden-West). Ook de Torenvlietbrug, het viaduct Valkenburg-Oost en de Torenvlietslaan (vanaf de rotonde) zijn dan afgesloten. De afsluiting is nodig voor afrondende werkzaamheden van Comol5. Ook Boskalis voert dan werkzaamheden uit. Omdat er dit weekend geen verkeer over de Tjalmaweg rijdt, is er op zaterdag 6 mei de Open Dag Tjalmaweg. Belangstellenden kunnen de nieuwe weg dan verkennen.

Werkzaamheden
Comol5 brengt in dit weekend de laatste asfaltlaag aan bij de aansluiting met de Torenvlietbrug (oostzijde) tussen de A44 en de Torenvlietbrug. Om het nieuwe asfalt goed aan te laten sluiten moet er ook worden gefreesd, wat hoorbaar kan zijn in de directe omgeving. Boskalis werkt onder andere bij de afrit van de Tjalmaweg vanuit Leiden naar VB-Oost/Valkenburg dorp en op de Torenvlietbrug.

Nb. Wanneer het werk door weersomstandigheden niet kan worden uitgevoerd, dan schuift het werk op naar het reserveweekend van 12 t/m 15 mei.

Omleidingen
Verkeer wordt ter plaatse omgeleid via borden. Automobilisten vanuit Leiden/Amsterdam/Den Haag worden omgeleid via de N444 (Voorhout).
Automobilisten vanuit Den Haag, Wassenaar of Katwijk/Noordwijk worden omgeleid via de N441 (Wassenaar). De toe- en afritten van en naar de A44 zijn beschikbaar, met uitzondering van de afrit richting Katwijk: die is afgesloten. Er rijden dat weekend geen bussen over de Torenvlietbrug/Tjalmaweg. Hulpdiensten mogen het werk passeren.

Openbaar vervoer
Alle bussen die normaliter over de N206 rijden, rijden via de route van bus 38 (via Haagsche Schouw, Voorschoterweg, onder de Torenvlietbrug door richting dorp Valkenburg. Kijk voor de meest actuele reisinformatie op www.arriva.nl.

Fietsers
Het fietspad over de Torenvlietbrug blijft open. Het deel waar gewerkt wordt (tussen de Torenvlietbrug en de A44 wordt afgeschermd voor fietsers, vanwege de verkeersveiligheid tijdens de werkzaamheden.

Zoekvenster sluiten