Comol5

Fietstunnel Leiden-West feestelijk geopend

31 augustus 2022 | A44Nieuws | Irene van Oudenniel

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie Zuid-Holland en wethouder Ashley North van de gemeente Leiden hebben samen met omwonenden/gebruikers én bouwers een eerste rit gemaakt door de nieuwe fietsonderdoorgang bij Leiden-West.

Van racefiets tot bakfiets
Bij de feestelijke opening waren, naast betrokkenen bij de realisatie van de fietsonderdoorgang, ook mensen uit de omgeving aanwezig. Zo waren de Leidse Ren toervereniging Swift en de fietsersbond vertegenwoordigd, maar ook opa Heineman met kleinzoon Abel in de bakfiets en andere inwoners van Leiden en Katwijk fietsten mee. Een gevarieerd gezelschap, die allemaal op hun eigen manier van de fietstonderdoorgang gebruik zullen gaan maken.

Lokale en regionale verbinding
Met deze fietsonderdoorgang kunnen fietsers ter hoogte van Leiden-West ongehinderd onder de A44 en de op- en afritten doorfietsen. Goed nieuws voor recreanten die vanuit Leiden naar de kust willen of juist vanuit Katwijk richting Leiden, maar zeker ook voor de forenzen die op de fiets van en naar hun werk rijden. Zo vormt de onderdoorgang niet alleen een lokale, maar ook een regionale verbinding.

Zoekvenster sluiten