Comol5

Leiden-West A44/N206 gereed!

13 september 2021 | A44Nieuws | Irene van Oudenniel

Afgelopen weekend is er door het Comol5-team dag en nacht gewerkt om ervoor te zorgen dat vanmorgen vroeg de definitieve situatie bij aansluiting Leiden-West in gebruik genomen is. Hierbij is de tijdelijke gevlochten diamantaansluiting (DDI diverging diamond interchange) in slechts één weekend teruggebouwd. De gevlochten diamantaansluiting is door Comol5 voorgesteld om de aansluiting van de N206 op de A44 goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden voor de Rijnlandroute.

Klik op onderstaande foto’s voor de situatie nu (foto links) en de afgelopen 2,5 jaar (foto rechts):

Definitieve situatie
In de nieuwe inrichting van Leiden-West worden verkeersstromen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden en kan het verkeer beter doorstromen. De belangrijkste wijziging is dat afrit 8 (zowel vanuit Amsterdam als Den Haag) uit twee delen bestaat, waarbij verkeer naar Katwijk en Leiden beiden hun eigen afrit krijgen. Op deze manier hoeft er minder verkeer te kruisen en is er meer capaciteit om het verkeer af te wikkelen.

Prestatie
De afgelopen drieënhalf jaar kenmerkte zich door de verschillende fasewisselingen. Met zo min mogelijk verkeershinder werd de A44 verbreed, inclusief de nieuwbouw van de viaducten Plesmanlaan, Ommedijkseweg en Robert Boyleweg en de brug over de Oude Rijn. Een geweldige prestatie!

Restwerkzaamheden
In dit overvolle werkweekend konden de bouwers helaas geen ijzer met handen breken. Er zijn nog wat werkzaamheden die de aannemer moet afronden. De laatste deklaag moet nog op het wegdek worden aangebracht en bij afrit Leiden-Zuid gaan we het asfalt nog wegfrezen. Deze werkzaamheden worden nu ingepland, zodra bekend is wanneer deze werkzaamheden plaats kunnen vinden vertellen we dat hier op de site en op onze social mediakanalen.

Zoekvenster sluiten